rák

RÁK (Junius 22. -Julius 22.) - Mit igérnek a csillagok? - gyűjtemény

Reklám

Mit igérnek a csillagok?

Ajánló

A Rák jellemzői

A RÁK - általános jellemzők

2008.05.12. 18:44 - koopee

Címkék: általános érzékenység gondoskodó rák jegy

Az állatöv negyedik jegye

Legjellemzőbb tulajdonságai: visszahúzódó, érzékeny, családszerető.
A hangulata olyan változékony, akár a Hold.


Mindig mindenben bizonytalan, azért csak olyan határozott egyéniségű társ mellett érzi jól magát, aki hajlandó helyette is dönteni, intézkedni, cselekedni, s főleg felelősséget vállalni.

Alkalmazkodó-képességének köszönhetően hamar beleszokik az új helyzetekbe, gyorsan köt barátságot, s bár ezek a kapcsolatok csak felszínesek, mégis teljesen kielégítik, mert így nem kell önmagát kiszolgáltatnia. Ám egyetlen apró kellemetlenség is elég, hogy megsértődjön, visszavonuljon és egykori barátjától örökre elszakadjon. Ez a túlzott érzékenység nemcsak a Rák nőkre jellemző, hanem a férfiakra is. Mimóza természete miatt sokan elkerülik.

A Rák jegy szülöttei nagyon nőiesek, anyáskodók, háziasak, gondoskodók. Mindenük a család, az otthon, melynek csinosítására rengeteg időt fordítanak. A lakása meghitt és barátságos, de igencsak túlzsúfolt, mert rengeteg - más számára fölöslegesnek tűnő - csecsebecsével van tele.
A Rák jegyre ugyanis nagyon jellemző a gyűjtőszenvedély. Már gyermekkorában tele a szekrénye gyufásdobozzal, csillogó kaviccsal, szalvétával, képeslappal. Később bélyeget vagy régi pénzt gyűjt, s ha anyagi helyzete engedi, festményt, régiségeket.

Nagyon ad magára, megjelenésére. Gondosan ügyel arra, hogy egyéniségéhez illő frizurát, ruhát, sminket viseljen.
Kedvence a hosszú, leomló haj, a lágy tapintású kelme, de szívesen hord kényelmes otthonkát, szabadidőruhát is.

A Rák férfi is sokat áll a tükör előtt. Gondosan összeállított ruhatára kényelmes.

Legkedvesebb lakberendezési tárgya a tükör, és egy fotel, valahol a könyvespolc (vagy kandalló) közelében.

Jól érzi magát egyedül, de szívesen hív meg otthonába sok embert, akiket örömmel ki is szolgál. Ha a vendégek váratlanul érkeznek, akkor sem jön zavarba. Pillanatok alatt ínycsiklandó falatokat varázsol az asztalra, és közben vidáman szórakoztatja az egybegyűlteket.

Forrás: astronet.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://cancertyp.blog.hu/api/trackback/id/tr98465323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.