rák

RÁK (Junius 22. -Julius 22.) - Mit igérnek a csillagok? - gyűjtemény

Reklám

Mit igérnek a csillagok?

Ajánló

A Rák jellemzői

Milyen anya lesz...

2008.09.08. 11:18 - koopee

Címkék: anya rák általános cancer

 

RÁK

A születési dátumból megtudhatjuk, milyen anya lehet a kislányból


A Rák anyuka igazi anya, vagyis óvó, gondoskodó, neki az étel, vagy a fürdővíz hőfoka kardinális probléma, s nincs is semmi, ami fontosabb neki, mint a kicsi jóléte, s lelkiállapota. A Rák anyuka hajlamos arra, hogy saját egyéniségét feláldozza a gyermeknevelés oltárán, s idővel semmi más nem fontos neki, csak a gyermeke. Már rég felnőtt a kisfia, vagy a kislánya, s az Ő életét még mindig a gyermeke tölti be, s a gond ott lehet, ha e mellett nincs is más életcélja. A másik nehéz kérdés a bűntudat témája, hiszen a Rák anya valóban nagyon jó anya, mégsem mindig érzi magát annak.

Vagyis bűntudata van semmiségek miatt. Ha megbetegszik a gyermeke, nem arra gondol, hogy szinte természetesek az óvodai betegségek, hanem arra, hogy Ő nem vigyázott rá eléggé. Ha egy olyan gyermekkel áldja meg az élet, aki ráérez a bűntudatára, akkor elképzelhető, hogy manipulálni fogja Őt, s különböző előnyöket csikar ki ez által magának. Vagyis idővel madzagon rántgathatja anyját, mint egy bábút.

A Rák anyukának nem a legjobb lehetőség például a levegő típusú gyermek, mivel az nem igényli olyan módon a gondoskodást, mint amilyen mennyiségben az anyukának igénye van rá. Viszont a föld típusú gyermek nagyon jó partner, hiszen hagyja, hogy az anyja elhalmozza azzal a rengeteg szeretettel, ami egy mérték után már terhes lehet más gyermekeknek.

A Rák anyuka erősségei: rendkívül lelkiismeretesen gondozza a gyermeket, odafigyel rá érzelmileg, nagyon empatikus. Mindig ott van a gyermek számára, hiszen Ő azért van a világon, hogy anya legyen, s gyermekének éljen. (Ez egyben egy csapda is, hiszen az emberi életnek más vetületei is vannak, mint a gyermeknevelés).

A Rák anyuka hiányosságai: túlságosan is kitölti a gyermeke életét, nem engedi, hogy az önállósodjon. Egy ideig szükség van arra, hogy az anya állandóan jelen legyen, de azután, hagynia kell, hogy a gyermek önállóan is létezzen egy kicsit. A Rák anyuka érzelmileg nem engedi el gyermekét, még felnőtt korában is olyan szerepet akar játszani az életében, amely talán több, mint ami egészséges lenne.

 

Forrás: eletforma.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cancertyp.blog.hu/api/trackback/id/tr18653550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása