rák

RÁK (Junius 22. -Julius 22.) - Mit igérnek a csillagok? - gyűjtemény

Reklám

Mit igérnek a csillagok?

Ajánló

A Rák jellemzői

A rák szerelme

2008.05.21. 09:54 - koopee

Címkék: rák szerelem általános cancer

A Rák érzelmeit az anya-gyermek szindróma mellett leginkább a hangulatváltozásai uralják. Így a szerelemben hol anyaként, hol pedig gyermekként viselkedik.

Az anyai oldalára a gondoskodás, és a néha fojtogatónak érezhető szeretet jellemző (szinte kitalálja, megérzi azt, amire a másiknak szüksége van. Persze ebben nagy segítségére van kitűnő memóriája, hiszen kapcsolata kezdetén ügyel arra, hogy keresztkérdéseivel feltérképezze társa igényeit). Míg a gyermeki oldalon elvárja mindazt, amit egyébként máskor (mint anya) megtesz. Ekkor partnerének kell kitalálnia a gondolatait, és gondoskodásával elhalmoznia Őt.

Környezete számára a legnagyobb problémát hangulatingadozásai jelentik, ezeknek azonban mélyebb okai vannak. Ennek egyik oka, hogy folyamatos érzelmi visszajelzést igényel! Ha ezt nem kapja meg időben, vagy nem tudja leszűrni a másik reakcióiból, akkor vitát provokál, megsértődik, elvonul, fenyeget. Mindezt teszi azért, hogy a viselkedésével kiváltott reakciókból megállapíthassa, hogy valóban szükség van-e még rá.

Hangulatváltozásait azonban nem csak az érzelmi visszajelzések hiánya, hanem egy rossz hangsúllyal kiejtett szó is kiválthatja. Összességében gondoskodásra van szűksége, és ha ezt megkapja, illetve megadhatja, szinte szárnyal.

Ellenkező esetben előfordulhat, hogy kapcsolataiból menekülni próbál, mert úgy gondolja, hogy egy másik, egy újabb talán nagyobb biztonságot nyújthat...

Múltbeli érzelmei idővel megszépülnek, ezért van az, hogy korábbi kapcsolatait mélyen magában őrzi. Jó memóriája miatt, és mert képtelen felejteni, vitákban rendszerint hánytorgat.

Érzelmi nem akarását esetenként vélt vagy valós betegségekkel palástolja (fej- és gyomorfájás).

A szavak hangsúlyára kiemelten érzékeny, talán ezért is tud olyan hamar megbékülni, megnyugodni egy szép szó hallatán…


Forrás: Buzsáki Gábor: Így szeretünk mi c. ebook

A bejegyzés trackback címe:

https://cancertyp.blog.hu/api/trackback/id/tr23467681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása